Francesca Escobar
www.francesca.es
francescaesc@hotmail.com
+34 626 220 399

     
  Vaig néixer el 17 de setembre de 1972, des de molt petita ja dibuixava, em passava hores i hores dibuixant formes i tot el que veia al meu voltant. Després dels estudis de bàsica i baxillerat, vaig cursar ARTS APLICADES, a l'Escola de BELLES ARTS d'Olot, perfeccionant el dibuix i la pintura amb classes particulars amb diferents artistes de renom: (Toni Tort, Teia Pons). Vaig aprendre diferents tècniques pictòriques i diferents estils durant la meva formació.
Més endavant em vaig especialitzar en la figura realista, sempre present en la meva obra. El cos humà i l'expressió de la cara són la meva inspiració i el meu segell. Em fascina l'ètnia asiàtica.
1992.-
Vaig fer la meva primera exposició, a la ciutat d'Olot, cooperativa Vall de Bas. Fa vint anys que vaig començar a pintar i a exposar, primer a la meva ciutat Olot, per la província de Girona. Al desembre de 1998, vaig fer una exposició individual a la ciutat de Barcelona, posteriorment a la província de Barcelona, després Tarragona i la resta de Catalunya i Espanya. Al maig del 99, la meva primera exposició a l'estranger a ESPACE VILLERS, ST. AMAND Montrond, França.
Professionalment, em vaig dedicar a la docència a l'Escola d'Art CENTRE ESPLAI ART, d'Olot, dedicant-me a les classes de dibuix, pintura i manualitats. La qual vaig dirigir entre els anys 2001 i 2007.
A partir del 2007, vaig decidir que el que realment volia fer era pintar i expressar-me amb el meu art. Des de 2007 fins a l'actualitat, em dedico exclusivament a pintar, vaig participar en diverses fires d'Art a Catalunya i Espanya. Alternant amb exposicions a Granollers (Barcelona), Olot (Girona) i Milà (Itàlia).
A més de formar part de el grup 9art, actualment, sóc membre de tres grups artístics més:
ARTALLADA: és un grup de set pintors catalans, que ens hem reunits amb l'objectiu de fer mostres d'art de qualitat al carrer. En aquest grup sóc la secretària.
Un altre grup artístic de el qual sóc membre és LA PALETA DEL MÓN, és un grup internacional en el qual exposo col•lectivament en galeries que intercanviem en diferents països associats: FRANÇA, RÚSSIA, GRAN BRETANYA I ESPANYA, el projecte més immediat en aquest grup és associar-nos també amb ALGÈRIA, on se celebra un saló internacional de pintura i Espanya és el país convidat.
El tercer grup que sóc membre és DESATART, ens dediquem a organitzar fires d'art i exposicions col•lectives amb artistes de diferents estils a la província de Girona.
Em considero una pintora figurativa, realista. Experimento amb diferents textures i tècniques. Utilitzo collage, en els meus temes Vintage, pols de marbre, sorres, cartrons, pols de ferro..., amb pintures acríliques i olis, sense deixar de donar un aire totalment figuratiu en la meva obra.